Obogatite sadržaj na sajtu piljare ili mesare

Sajt male piljare ili mesare iz komšiluka (ukoliko ga uopšte ima) obično sadrži samo par osnovnih strana. Naslovna, o nama, kontakt, galerija. I to je to. I kako da se razlikuje od konkurenta iz druge ulice? Kako da ga Google vidi kao drugačiji, da pruža neku dodatnu informaciju ili vrednost posetiocu? Kako da ojačate SEO optimizaciju tako malog sajta? 

obogatite sadrzaj sajta

Dodajte odeljak sa receptima u kojima se koriste proizvodi iz radnje. Ukoliko možete, neka recepti budu originalni. I u svakom može da se pomene “iseckajte jednu tikvicu iz Violetine Bašte” ili “narežite meso iz mesare As na kockice” … Uradite originalne fotografije za svaki recept. najpre fotografišite same sastojke, pa onda svaki korak u procesu pripreme, i na kraju gotovo jelo, lepo servirano. Uradite i video sa pripremom recepta.

I ponavljate proces, dodajte nov recept koliko često možete. Nedeljno, jednom u 15 dana, ali držite neki ritam. Dobićete posete svakako, šerovanja na Facebooku, Twitteru, Pinterestu, … Posete će dolaziti redovnije i u većem broju. Google će sve to primetiti i nagraditi sajt boljim rangom od komšijskog koji i dalje ima 4 stranice.

2 Replies to “Obogatite sadržaj na sajtu piljare ili mesare”

  1. Slažem se sa navedenim, ali..

    Dodao bih još jednu sitnicu tj. poziv na akciju. U slučaju recepata bi npr. moglo da se doda “poručite sastojke neophodne za pripremanje ovog jela” i dodate broj telefona da Vas ljudi nazovu.

    Džabe nam poseta na sajtu ako nema konverzije.

Comments are closed.