Kako dodati korisnika na AdWords nalog?

Ukoliko osim SEO optimizacije, ili umesto nje, vodite AdWords kampanju ili popularne Google oglase, moguće je da će vam zatrebati pomoć iskusnijeg stručnjaka ili agencije. Dosta ljudi se unapred pita da li će u tom slučaju biti potrebno dati šifru agenciji koju unajmljuje za taj posao, da li će ta osoba imati pristup kartici sa koje se plaća, …

Jedno od sigurnih rešenja je sledeće. Dodajte agenciju, odnosno njihov mejl, kao novog korisnika naloga (administratora, managera, usera).

1. Gore desno, kliknite na točkić, i u padajućem meniju izaberite “Account settings”.

adwords account settings

2. Levo kliknite na “Account access”

adwords account access podesavanje

3. Tu su izlistani korisnici koji trenutno imaju pristup vašem Adwords nalogu, sa nivoima pristupa koji imaju. Kliknite na crveno dugmence “+ Users”.

adwords dodavanje managera

4. Upišite njegov mejl, ime (to polje je opciono), i izaberite nivo pristupa (o tome u narednom paragrafu). Nakon toga samo kliknite na “Send invitation” i on dobija mejl kroz koji će potvrditi da prihvata da bude korisnik na vašem nalogu.

poziv korisnika u adwords

Nivoi pristupa AdWords nalogu

U tom zadnjem koraku, trebate se odlučiti za nivo pristupa koji ćete dati nekome. Ukoliko vam neko vodi Adwords kampanje, nivo pristupa bi trebao biti barem “standard” ili “administrative”. Evo šta mogu koji nivoi:
Email only – Dobija obaveštenja od Adwordsa i izveštaje na mejl, i ništa više.
Read only – Istro što i email-only, plus može da pregleda izveštaje na nalogu, statistiku, može da otvori sledeće tabove: Campaigns tab, Opportunities tab, Tools tab, and Account settings, i može drugome da dodeli email-only nivo.
Standard – može sve što i read-only, plus može da pravi izmene u kampanjama.
Administrative nivo – Sve kao i standard, plus može da prihvati ili obriše pristup odvojenom manager nalogu, da daje pristupe drugima i menja nivoe postojećim korisnicima.

Inače, ni jedan nivo korisnika ne može da vidi PIN code vaše kreditne/debitne kartice (u adwordsu CVC), čak ni celi broj kartice već samo zadnje 4 cifre.