Ako imate linkove sa .gov.uk sajtova

gov uk

Svako ko se ozbiljnije bavi SEO optimizacijom zna da su linkovi sa vladinih sajtova (sajtovi sa .gov ekstenzijom) posebno vredni. Google zvanično kaže da linkovi sa .gov sajtova nemaju sami po sebi, automatski, veću vrednost. Međutim, obzirom da takvi sajtovi sadrže zvanične informacije, ulivaju poverenje (i u očima posetilaca ali i pretraživača – trust rank) oni su u velikom broju slučajeva “jaki” te su i linkovi sa takvih sajtova vredni.
Evo informacije za sve vlasnike sajtova i ljude koji se bave optimizacijom sajtova, a koji imaju linkove sa .gov.uk sajtova. Četvrtina sajtova  britanske vlade biće uskoro sklonjena sa interneta. Ova odluka je donešena nakon studije koja pokazuje da je trošak nekih sajtova preveliki, dok neki drugi ne odgovaraju standardima koje britanska vlada ima. Utvrđeno je i da se za četvrtinu sajtova ne zna konkretno koliki su troškovi, dok 16% institucija nema informacije o načinu i svrsi korišćenja njihovih sajtova. Više o konkretnom potezu britanske vlade možete pročitati u Blogstorm tekstu.
Dakle, ako ste se oslonili na linkove sa nekih od ovih sajtova, na vreme pronađite zamenu, i nemojte se iznenaditi ako se dese promene Google pozicija nakon povlačenja ovih sajtova.

foto: Milestoned

3 Replies to “Ako imate linkove sa .gov.uk sajtova”

  1. Sasvim je logicno da optimizacija sajta zavisi od linkbuilding-a, a sasvim je i logicno da Google nece priznati koliko vrednuje koji link.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.