SEO za advokate

SEO i advokatske kancelarije

Kada se sa opštih tema optimizacije pređe na konkretne poslove pitate se – šta još SEO stručnjaci rade? Otkrivamo vam mali deo toga na primeru SEO usluga za advokatske kancelarije.
Potrebno je poznavati i pratiti novosti i trendove optimizacije. Profesionalci, međutim, veoma dobro znaju da posao tu tek počinje i da treba odlično poznavati tržište klijenta za kojeg se SEO radi.

Advokatskim kancelarijama, na primer, predlažemo da obavezno budu prisutne na internetu, imajući u vidu načine na koje ljudi danas traže pravnu pomoć i zastupanje.
Istraživanja pokazuju sledeće. Upitani šta prvo urade kada žele da pronađu advokata, oko polovina ispitanika odgovara da za savet pitaju prijatelje ili pravnika kojeg već poznaju. Trećina njih, advokata će potražiti – on line, i to najviše Google, Bing ili Yahoo pretragom (21,9%), zatim na drugim mestima na internetu (10,5%) i na društvenim mrežama (2,1%).

SEO i advokatske kancelarije

Biti blizu i “na dobrom glasu”…

Pitamo se, dalje, kako potencijalni klijenti koriste Google pretragu, kako bismo pravilno postavili SEO. U velikom broju slučajeva oni će pogledati sajtove advokatskih kancelarija (29,5%), ali je veoma važan podatak da će čitati mišljenja i preporuke na Google-u (27,6%) i na drugim mestima na internetu (18,4%).
Ispitanici izjavljuju da su im najvažnije upravo preporuke za advokate, odnosno iskustva drugih i naravno blizina advokatske kancelarije mestu u kojem žive, a tek zatim utisak koji je na njih ostavio sajt advokatske kancelarije.
Uobičajeno je da se pretraga vrši u kombinaciji sa gradom i/ili sa specijalnošću advokatske kancelarije: na primer “advokat Kragujevac”, “advokat za razvode Beograd”, “advokatska kancelarija radni odnosi Novi Sad”… Stručnjaci za SEO i ovo moraju da uzmu u obzir kada formulišu strategiju pozicioniranja.
Obavezno treba imati u vidu i sledeće – i oni koji su do svog advokata, lekara, stomatologa… došli posle preporuke prijatelja, poželeće da čuju šta o njemu misle drugi. Danas je to na internetu, uz savremene uređaje i pretraživače, jednostavno, brzo i besplatno.
Sve navedeno i još mnogo toga… odnosi se na advokatske kancelarije, druge pružaoce usluga, preduzetnike… Profesije imaju svoje specifičnosti, a agencije za internet marketing i SEO su tu da on line prisustvo korak po korak materijalizuju brojem kupaca, korisnika i rastom profita.

Kontaktirajte nas da dogovorimo SEO optimizaciju Vašeg sajta još danas!

foto: David Shankbone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.