Posao za SEO stručnjake u Grčkoj

Zanimalo me je kakva je potražnja za stručnjacima koji između ostalog, imaju znanje o SEO optimizaciji kod nas, ali ne u digitalnim agencijama već u firmama koje se ne bave webom. Odnosno, koliko firmi umesto da iznajmljuju SEO eksperta ili agenciju, pravi in-house tim za web.

Istraživanje (ako tako može da se nazove) nije moralo da bude precizno, te sam to odradio na Linkedinu, tek da se stekne bar neka slika o situaciji. U Srbiji, na Linkedinu ima samo 3 oglasa koji uključuju SEO kao potrebno znanje, ali sve tri su IT firme. U Hrvatskoj, osim 2 IT agencije “Foreo”, firma koja se bavi kozmetikom, traži e-mail marketing menadžera, koji treba da zna i SEO. U Sloveniji samo jedna IT firma.

Zanimalo me je kako je u ostalim državama, te sam pretražio Grčku. I tu sam se baš iznenadio. Ukupno 48 oglasa, među kojima mnoštvo firmi koje nisu vezane za web. Hoteli, osiguranja, restorani, obrazovne institucije, …

SEO posao u Grckoj

PHC Franchised Restaurants Public Ltd traži “SEO/PPC Executive“.

My Mykonos Hotel je raspisao oglas za “Digital Marketing Specialist“.

Ikos Resorts iz Soluna traži “E-commerce manager“.

Atrium Hotels iz Atine potražuje “Specijalistu za društvene medije” (potrebno znanje i SEO optimizacije.

Dakle, Grčka privreda je definitivno shvatila značaj i potencijal interneta više od bivše Jugoslavije. Ili se samo češće odlučuju za in-house. Ali to je tema za neku ozbiljniju pretragu.

3 Replies to “Posao za SEO stručnjake u Grčkoj”

  1. Na žalost, mislim da se kod nas još uvek ne obraća mnogo pažnje na seo optimizaciju pa se zbog toga ni ne pominje u oglasima za posao da je potrebno ili bar poželjno to znanje.

  2. Izgleda da se u Grčkim firmama mnogo više obraća pažnja na SEO optimizaciju nego u drugim zemljama u regionu.

  3. Mislim da su Grci postali svesniji šta je i koliko je značajna SEO Optimizacija kada je predstavljanje kompanije na internetu u pitanju.

Comments are closed.