Google.com > Google.rs

6 Oct
2011

Do juče ste mogli da birate hoćete li pretrage da vršite na Google.com ili na Google.rs. I rezultati su se razlikovali u ta dva slučaja. Od juče, kada se iz Srbije konektujete na internet, i ukucate Google.com kao adresu bićete automatski redirektovani na Google.rs. Ovo je bitna promena pri SEO optimizaciji sajtova za Google. Više se treba voditi računa o lokalnoj optimizaciji. Mada, mnogi upiti će dobiti i manju konkurenciju jer će domaći sajtovi imati prednost nad sajtovima iz regiona koji su se često pojavljivali na .com kod reči i izraza koji se isto pišu.
Ako vam ipak zatreba .com pretraga, možete je naći na google.com/ncr

Google rs

2 komentara na Google.com > Google.rs

Avatar

stamparija

October 17th, 2011 u 6:14 pm

Moguce da regionalni google forsira sajtove iz regiona jel smo mi sa stamparija.rs izbili prvi put na prvo mesto na google.rs. Koliko ja pratim nas sajt nikad nismo bili prvi, moguce da neki uticaj ima sto smo malo optimizovali sajt ali ova promena se desila desetak dana posle ovog vaseg posta.

Pozdrav i svaka cast na tekstovima, moze dosta da se nauci iz njih.

Avatar

Aleksandar

October 20th, 2011 u 9:37 pm

Ako ste radili na optimizaciji svakako da je i to doprinelo, ali i ova promena je svakako pomogla. Mnogo je primera kod klijenata koji su na .rs da je od te promene prilično povećanje posete (naravno i pozicija) sa Googla.

Hvala na lepim rečima. Pozdrav

Comment Form

vrh stranice