Dobijate spam? Dobar znak!

Svi koji koriste email znaju šta je spam.

email dobar znak

Oni dosadni mejlovi koji reklamiraju razne proizvode koji nam obično ne bi pali na pamet. Ili u kojima nas potpuna neznanka poziva na sastanak. Ili neki bankar nudi milion dolara da opere pare preko našeg računa. I naravno, niko ne voli spam mejlove.

Ali, za vlasnike novih sajtova, nekada spam može zaista da bude dobar znak.

Najpre, da vidimo kako oni koji šalju spam obično nalaze mejlove i uvećavaju bazu na koju će slati poruke. Možda ste se negde prijavili tim mejlom, i sami dali saglasnost da “treća lica” mogu da vam šalju reklamne poruke. Možda je vlasnik nekog foruma gde ste član, prodao bazu mejlova. Možda je taj mejl ostavljen za komentar na nekom blogu koji je hakovan. Međutim, šta ako je mejl samo na vašem novom sajtu, u obliku office@novisajt.rs i nigde nije korišćen? U tom slučaju postoji mogućnost da mejlove skuplja robot koji luta internetom, ide od sajta do sajta, i beleži mejlove na koje naiđe, u bazu. To znači da je taj robot nekako, preko nekog linka, došao i na vaš sajt. Ili pretragom na Google, ili preko linka sa drugog sajta. U svakom slučaju, to znači da i Google robot, ako već nije, vrlo brzo može naći i vaš sajt i indeksirati ga. Te ako je sajt nov, i ne znate da li će ga Google pronaći i uvrstiti u pretragu, ne nervirajte se zbog spamera već gledajte to kao na najavu dobre vesti.

2 Replies to “Dobijate spam? Dobar znak!”

  1. Nikad nisam razmišljala o tome da spam može da se bude povezan sa nečim dobrim i poželjnim.

  2. Nedavno sam počeo da čitam tekstove o SEO optimizaciji kako bih sam odradio sve što treba da se moj sajt bolje rangira. Kad sam pročitao ovaj tekst vidim da u stvari ima gomila sitnica koje treba znati. Nisam mogao ni da pretpostavim da je tako komplikovano.

Comments are closed.