Ako imate ID 404, oprez – Google bug

Dan Shure, SEO konsultant iz Bostona, prometio je zanimljiv Google bug. Klijent je imao kategoriju kojoj je ID bio 404. U URL-u je postojao deo “/404/” i ta kategorija je imala problem sa indeksiranjem. Search konzola je upornp prikazivala soft 404 indexing error, kroz Instect URL alat.

Onda je Dan jednostavno promenio URL i umesto /404/ postavio /43/ i kategorija je promptno bila indeksirana.

Očigledan bug. Ovo se desilo u aprilu, tako da ane znam da li je Google rešio ovo. Probao sam sa nekoliko proizvoda koji imaju 404 u URL-u, ali brojka nije između kosih crta. Nema problema sa indeksiranjem kada je 404 u URL-u recimo u obliku /kompresor-danfoss-sc-15cl-r404/ ili recimo /freon-r-404a-10-9kg/

2 Replies to “Ako imate ID 404, oprez – Google bug”

  1. Nedavno sam počela da čitam blogove o seo optimizaciji. U početku mi je delovalo kao jedan od lakših poslova koje treba obaviti u vezi sajta. Međutim mnogo tekstova ukazuje na to da je to posao sa mnogo sitnica i detalja koje tako mnogo utiču na krajnji rezultat i da početnik neće moći valjano da ga odradi.

  2. Seo optimizacijom se bavim oko 2 godine i nekoliko dana sam se mučila sa problemom koji ste opisali. Ovde sam pronašla rešenje. Hvala.

Comments are closed.