Skrivena razmena linkova

Google ne voli dogovorene razmene linkova. Zato se u SEO svetu dosta koriste varijacije tipa 3-way, satelit sajtova i stranica i slično. Ko je veoma oprezan, prilikom dogovaranja oko razmene, a koristi Gmail, razmišlja i o tome kako da Google iz mejla ne vidi da je tu reč o razmeni. Evo kako je neko, još pre tri godine, krenuo da u masovnim mejlovima nudi razmenu. Tekst je sav u slici te tako nije čitljiv za Google:

link razmena skrivena u slici

On u tom skrivenom tekstu kaže: “Google više ne voli razmene linkova. Zato ovaj tekst stavljam u sliku da on ne uspe da ga pročita. Zbog toga i na sajt postavljam tekstove kako stranice ne bi izgledale kao stranice za razmenu linkova…”

Međutim, najverovatnije je da je ovaj mejl poslat kao spam ogromnom broju webmastera, te je nekako došao i do Matt Cuttsa, čoveka koji je u Googlu zadužen za spam, a koji je informaciju i objavio u tekstu na svom blogu.

Ukoliko ste, pak, ovaj tekst našli tragajući za sajtovima koji nude razmenu, ipak pogledajte kontakt stranu pa se javite. Možda i napravimo neki dogovor. :)

10 Replies to “Skrivena razmena linkova”

  1. Ponekad i vredi direktna razmena ali u suštini 3-way,4-way…mogu biti veona interesantne i korisne za nas, pogotovo ako “onaj s kom menjamo link” ume da prepozna naše potrebe i postavi link na pravom mestu. Pohvala i s naše strane za članak!

  2. Ja se ne slazem da google analizira mailove da bi video ko nudi razmenu linkova/banera, sigurno se ne analizira tekst mail-a da bi se lovio neko ko nudi razmenu linkova … Sa druge strane analizira se struktura i istorija linkovanja ali to google ne radi uzimajuci u obzir svoj mail servis.

  3. Ma to su samo trikovi google-a da bi ljudi prestali da razmenjuju linkove:-) Mora da postoji razmena linkova da bi google uopšte došao do novog sajta i rangirao ga. Možda po pitanju rangiranja google primenjuje drugačije algoritme, ali definitivno da bi pronašao sajt koristi linkove sa drugih sajtova.

  4. Zanimljivo, mada vidjam i dalje da se sajtovi rangiraju uz pomoc obicne razmene linkova, uz par forum potpisa i blog komentara. Naravno, sve zavisi i od konkurencije.

  5. novi update googla govori da backlinkovi nisu vise gtoliko bitni ali nisu ni zanemarljivi, ipak ako bi na vas neki poznati sajt usmerio link sigurno bi bilo efekta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *