Skrivena razmena linkova

6 Jul
2011

Google ne voli dogovorene razmene linkova. Zato se u SEO svetu dosta koriste varijacije tipa 3-way, satelit sajtova i stranica i slično. Ko je veoma oprezan, prilikom dogovaranja oko razmene, a koristi Gmail, razmišlja i o tome kako da Google iz mejla ne vidi da je tu reč o razmeni. Evo kako je neko, još pre tri godine, krenuo da u masovnim mejlovima nudi razmenu. Tekst je sav u slici te tako nije čitljiv za Google:

link razmena skrivena u slici

On u tom skrivenom tekstu kaže: “Google više ne voli razmene linkova. Zato ovaj tekst stavljam u sliku da on ne uspe da ga pročita. Zbog toga i na sajt postavljam tekstove kako stranice ne bi izgledale kao stranice za razmenu linkova…”

Međutim, najverovatnije je da je ovaj mejl poslat kao spam ogromnom broju webmastera, te je nekako došao i do Matt Cuttsa, čoveka koji je u Googlu zadužen za spam, a koji je informaciju i objavio u tekstu na svom blogu.

Ukoliko ste, pak, ovaj tekst našli tragajući za sajtovima koji nude razmenu, ipak pogledajte kontakt stranu pa se javite. Možda i napravimo neki dogovor. :)

10 komentara na Skrivena razmena linkova

Avatar

vremenska prognoza

October 19th, 2011 u 6:47 pm

Zanimljivo i poučno

Avatar

Web dizajn

November 3rd, 2011 u 10:16 am

Ponekad i vredi direktna razmena ali u suštini 3-way,4-way…mogu biti veona interesantne i korisne za nas, pogotovo ako “onaj s kom menjamo link” ume da prepozna naše potrebe i postavi link na pravom mestu. Pohvala i s naše strane za članak!

Avatar

Djordje

November 19th, 2014 u 2:19 pm

Ja se ne slazem da google analizira mailove da bi video ko nudi razmenu linkova/banera, sigurno se ne analizira tekst mail-a da bi se lovio neko ko nudi razmenu linkova … Sa druge strane analizira se struktura i istorija linkovanja ali to google ne radi uzimajuci u obzir svoj mail servis.

Avatar

muzika.nanetu.org

November 24th, 2014 u 7:12 pm

Ma to su samo trikovi google-a da bi ljudi prestali da razmenjuju linkove:-) Mora da postoji razmena linkova da bi google uopšte došao do novog sajta i rangirao ga. Možda po pitanju rangiranja google primenjuje drugačije algoritme, ali definitivno da bi pronašao sajt koristi linkove sa drugih sajtova.

Avatar

Igrice oblacenja

March 3rd, 2015 u 8:04 pm

Svaka cast za clanak.Da li ta fora sa slikom jos uvek prolazi?

Avatar

igrice za dvoje

March 25th, 2015 u 9:33 pm

Ja mislim da ova fora sa slikama još uvijek prolazi jer google ne moze tako lako da cita sadrzaj slike.

Avatar

www.igre-sah.com

April 23rd, 2015 u 8:44 am

Zanimljivo, mada vidjam i dalje da se sajtovi rangiraju uz pomoc obicne razmene linkova, uz par forum potpisa i blog komentara. Naravno, sve zavisi i od konkurencije.

Avatar

pishkota

January 12th, 2016 u 5:19 am

novi update googla govori da backlinkovi nisu vise gtoliko bitni ali nisu ni zanemarljivi, ipak ako bi na vas neki poznati sajt usmerio link sigurno bi bilo efekta

Avatar

Mina

March 17th, 2017 u 7:32 pm

Odličan tekst.

Avatar

Vladimir

May 19th, 2017 u 9:11 am

Dobra smernica za rad.

Comment Form

vrh stranice