Još jedan Google test: prikaz broja pratilaca na društvenim mrežama u SERP rezultatima

U svetu SEO optimizacije, promene koje donosi Google uvek su vruća tema. Nedavno ažuriranje koje je Google implementirao ima potencijal da značajno promeni način na koji gledamo na prisustvo na društvenim mrežama u vezi sa SEO rangiranjem.

Kao što je primećeno na LinkedIn-u, Google je počeo da prikazuje broj pratilaca sa društvenih mreža direktno unutar SERP (stranice sa rezultatima pretrage). Ovo ima ogroman potencijalni uticaj na SEO.

Fery Kanszoni iz “Search Intelligence Ltd” primećuje da ovaj potez od strane Google-a sugeriše da Google pokušava sve više da razume prisustvo na društvenim mrežama kao deo SEO ekosistema. Ovo bi moglo značiti da Google planira da poveže autoritet na društvenim mrežama sa sadržajem koji se objavljuje na veb sajtovima.

Povezanost sa društvenim medijima i vaše rangiranje na Google-u bi mogli biti tijesno povezani. Pokažite svoju stručnost na društvenim mrežama i vaše rangiranje će verovatno biti unapređeno, ukoliko uspete da povežete svoj društveni identitet sa vašim veb sajtom na način koji je razumljiv za Google. – Fery Kanszoni

Iako ova promena još uvek nije vidljiva u svakoj pretrazi na Google-u, nije retkost da Google uvodi promene postepeno. Činjenica da se Google sve više oslanja na EEAT signale (Ekspertizu, Autoritet, Pouzdanost i Pristojnost) znači da je svaki aspekt vašeg online prisustva sve važniji.

Pitanje je kako uskladiti svoj društveni identitet sa sadržajem koji se nalazi na vašem veb sajtu. To zahteva pažljivo planiranje i strategiju. Ključ je u postizanju harmonije između onoga što delite na društvenim mrežama i onoga što predstavljate na svom sajtu.

Iako se SEO pejzaž konstantno menja, jasno je da je veza između društvenih medija i SEO-a sve značajnija. Ovo je podsetnik da vrednost vašeg prisustva na društvenim mrežama nije samo u komunikaciji sa publikom, već i u uticaju na vašu poziciju u rezultatima pretrage.

Da bismo dobili bolji uvid u ovu promenu, pokušali smo da pronađemo ovo ažuriranje na Google-u, ali trenutno nije prisutno u našim pretragama. Međutim, promene na Google-u su uvek nepredvidive, i to je deo izazova i čarolije SEO sveta.

slicice i brojke u rezultatima