Google testira novi izgled rezultata

Google je počeo da testira novi izgled svoje stranice sa rezultatima pretrage. Na blogovima, Twitteru, Facebooku, ljudi iz različitih delova sveta (Amerika, Engleska, Izrael, Rumunija, …) prijavljuju da vide drugačiji, novi izgled. Čini se da se ove promene, bar za sada, pojavljuju nasumično, u pojedinačnim malobrojnim slučajevima.
Evo nekih snimaka kako novi Google rezultati izgledaju: 

novi google izgled

novi izgled Google rezultata

Radi upoređivanja, evo kako izgleda stara verzija:

stari Google izgled

Dakle, ide se na više beline. Veći je razmak između rezultata. U nekim slučajevima, između rezultata postoji i linija razdvajanja. Uklonjeni su “cached” i “similar” linkovi. Naslovi rezultata nisu više podvučeni. Adrese se nekima prikazuju u zelenoj boji, ali nekima iste boje kao i opis rezultata, ispod naslova.
Javite ako se novi izgled pojavi i kod vas.

3 Replies to “Google testira novi izgled rezultata”

  1. Primetih i ja da je to pocelo, otprilike pre nekih desetak dana cini mi se dok sam guglao na google.co.uk. Tj. uvek mi se tamo desava obzirom da radim neki co.uk SEO.

    Niko ne voli da se menja ali mi se cini da su vizuelne promene na bolje. Rezultati deluju dosta pregledniji.

    Inace, od nesto pre nove godine pa na dalje google kao da je resio da sve prevrne naopacke. Ugurali local u organic, panda update, menjaju izgled, a sad jos kad uvedu i ovo ocenjivanje sajtova od strane posetilaca bice opasno.

    Pozdrav i samo napred sa dobrim tekstovima!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.