Google Search Central problemi sa performansama izveštaja o pretrazi

Nemojte se iznenaditi ukoliko na Google Search Console vidite drastičan pad impresija i klikova u zadnjih par dana. U pitanbju je greška prilikom apdejta konzole, i biće rešena uskoro.

Googlke search console greska

Google Search Central je 2. jula 2024. godine putem svog zvaničnog naloga na X (ranije poznat kao Twitter) objavio da se suočavaju sa problemima u vezi sa latencijom u izveštajima o performansama pretrage. Prema njihovoj objavi:

“Suočavamo se sa problemima latencije u izveštajima o performansama pretrage (https://support.google.com/webmasters/answer/7576553). Radimo na rešavanju ovog problema i obavestićemo vas ovde kada bude rešen. Izvinjavamo se zbog neprijatnosti.”

Rešavanje problema

Takođe su istakli da će sveži podaci za ovaj izveštaj biti ponovo obrađeni, i da će taj proces verovatno trajati najmanje 2-3 dana:

“Sveži podaci za ovaj izveštaj se trenutno ponovo obrađuju, i verovatno će biti potrebno najmanje 2-3 dana da se potpuno ažuriraju. Obavestićemo vas ovde kada bude potpuno rešeno. Hvala na strpljenju.”

Google search central objasnjenje

Ovi problemi mogu uticati na SEO profesionalce i vlasnike web sajtova koji koriste Google Search Console za praćenje performansi svojih sajtova. Preporučujemo da pratite zvanični nalog Google Search Central-a na X za najnovije informacije i ažuriranja.