Google i Svetsko prvenstvo u fudbalu 2010

Google za sve veće događaje uvodi neke novine. Uglavnom je to novi prigodni logo ali nekada se pojave i nove funkcije specijalno za određeni događaj. Kada je reč o Svetskom prvenstvu u fudbalu 2010, Google je pripremio nekoliko novih funkcija. Najveći broj se nalazi na Google.com i uočljiv je prilikom pretraga vezanih za prvenstvo u Južnoj Africi na engleskom jeziku, ali ima promena koje će olakšati pretraživanje i korisnicima na ostalim jezicima.
Prvo, ako na Google.com tražite “svetsko prvenstvo”, na vrhu rezultata dobićete raspored nekoliko narednih utakmica, sa aktuelnim rezultatom utakmice koja se trenutno igra. Ispod toga su linkovi za FIFA zvanični sajt.

svetsko prvenstvo na Google

Dalje, ako tražite “Serbia Ghana” (ovo nažalost, bar za sada, ne važi za pretragu “Srbija Gana”), u vrhu Google rezultata videćete detalje o utakmici te dve  reprezentacije, i ispod toga aktuelnu tabelu grupe u kojoj su ove dve fudbalske reprezentacije.

Google Srbija Gana

Na kraju stranice sa rezultatima već standardni logo “Gooooogle” zamenjen je logom “Gooooooal!”.

google gol

I naravno, na vrhu strane, iznad polja za pretragu, umesto Google logotipa stoji prigodni fudbalski klipart

fudbalski google logo

I ovo nisu sve Google promene vezane za Svetsko prvenstvo. Na Google zvaničnom blogu najavljene su nove Google mape sa veoma zanimljivim funkcijama za Fudbalsko selo u Johanesburgu, Peter Mokaba stadion i ostale objekte i gradove gde će se odigravati utakmice.

google mapa stadiona

One Reply to “Google i Svetsko prvenstvo u fudbalu 2010”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.