Blogger aktuelni problem sa indeksiranjem

John Mueller sa Gugla

19. oktobra pojavio se zanimljiv problem kod Blogger blogova (kako onih na Blogspot subdomeni tako i na sopstvenim domenama). Naime, Google počev od tog datuma ima određene probleme sa indeksiranjem novih postova na takvim blogovima. Mnogo ljudi se javlja sa takvim problemom na raznim internet forumima te i na Google forumu za podršku webmasterima. Na tom forumu je i dobijeno zvanično obaveštenje od John Mueller-a iz Google-a: Nije u pitanju nikakva promena u algoritmu niti je problem zasnovan na promenama Google pravila. U pitanju je tehnička  greška kod Gugla na čijem ispravljanju se aktivno radi. Pojedini blogovi će već danas početi normalno da budu indeksirani a u narednih par dana očekuje se normalizovanje situacije kod svih Blogger blogova. John takođe preporučuje webmasterima da ne menjaju ništa na svojim sajtovima u pokušajima da reše problem kako ne bi izazvali nove probleme, već da sačekaju, najduže par dana.

3 Replies to “Blogger aktuelni problem sa indeksiranjem”

  1. Pomalo je smesno, kako su sami zeznuli svoj sopstveni servis sa indeksiranjem :) Tako je to, kad je firma velika i postaje birokratska :)

  2. Stvarno je blogger jako lose SEO optimizovan. Pretpostavljam da im Google daje na znacaju samo zato sto je Blogger deo njihove kompanije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.