Šta je to Keywords?

12 Oct
2011

sta je to keywords

Šta je to keyword? Ili keywords? Često je pitanje od ljudi koji počinju sa optimizacijom sajtova ili ulaze u tu problematiku jer im je potreban SEO. Keyword je ključna reč. Dakle, reči koje su bitne za suštinu sajta, čime se sajt bavi, o čemu je reč. Ako je u pitanju sajt firme, logično je da su ključne reči (keywords) ime firme, grad gde se nalazi, delatnost, proizvodi, usluge koje se pružaju, … Prilikom optimizacije za pretraživače najpre se radi analiza ključnih reči, da se vidi koje bi najviše odgovarale sajtu, koje se i koliko traže, treba li malo modifikovati tekstove na sajtu da odgovaraju izabranim ključnim rečima, uskladiti tagove i ostatak koda sa njima i slično.
Vezano za keywords, pojavljuje se i izraz keyphrase. Ključna fraza ili izraz. Isto što i keyword samo kada se sastoji iz više reči. Recimo “izrada sajtova”, “kupovina stana”, … Reč keyphrase se ređe koristi jer mnogi i tu varijantu nazivaju keyword. U kodu sajta takođe i ključni izrazi spadaju pod “meta keywords” tako da je verovatno i to jedan od razloga da se ta reč koristi u obe situacije.

Ukoliko želite da proverite koji keywordsi su podešeni na nekoj stranici, možete koristiti alat za proveru meta tagova na ovom sajtu.

Comment Form

You must be logged in to post a comment.

Print Friendly
vrh stranice